Aardappelgratin

Voor 5 personen

Benodigdheden:
 • 14 redelijk grote aardappels
• 500 ml slagroom
• snuf zout en peper
• 2 teentjes uitgeperste knoflook
• Nootmuskaat naar smaak
• 3 flinke handen geraspte kaas

Bereidingswijze:
Zet je oven aan en verwarm voor op 180 graden. Schil de aardappels. Maak er mooie dunne schijfjes van, met een rasp of gewoon met een scherp mesje. Doe ze in een grote kom. Leg alle plakjes aardappel in een ingevette ovenschaal. Doe de slagroom in een kom en meng het met het zout, de peper, de uitgeperste knoflook en de nootmuskaatpoeder.
Giet de slagroom over de aardappels. Bedek deze met een laagje geraspte kaas en doe de ovenschaal 40 minuten de oven. Prik er in met een vork om te kijken of de aardappels lekker zacht zijn. Altijd een feestelijk gerecht!

Als de kaas te snel bruin wordt kun je de ovenschaal afdekken met wat aluminiumfolie

Uit:
https://www.lekkerensimpel.com/een-snelle-aardappelgratin/