Recepten

Lasagne van aubergine en tomatensaus

Een heerlijke smeuïge lasagne met weinig koolhydraten. Lekker met een rucola- avodaco of witlof salade. Je kunt ook een laagje gegrilde courgette eraan toevoegen.
2-4 personen

Ingrediënten
1 teentje knoflook
2 witte uien
2 aubergines
2 blikken gepelde tomaten
1 tl gedroogde tijm
1 mespunt chilipoeder (of sambal als je dat wel hebt)
1 bosje verse basilicum
150 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 bollen buffelmozzarella (3 als je ’t erg lekker vindt)
Zout, peper naar smaak
Olijfolie of kokosolie
Brood (stokbrood, chiabatta, Turks brood, volkorenbrood of roggebrood)

Read more: Lasagne van aubergine en tomatensaus

Broccoli taart

Een heerlijke, gezond en eenvoudige hartige taart die bij mijn
weten de meeste kinderen ook lekker vinden. Voor de fijnproevers onder ons kun je geitenkaas of roquefort met
 pompoenpitten er over strooien aan het eind. En gesneden olijven erdoor zijn ook heerlijk!

Ingrediënten voor 1 grote taart:
1 flinke stronk broccoli
6 plakjes bladerdeeg ongeveer (uit de diepvries) of zelf gemaakt spelt-deeg
4 eieren
± 200 ml (soja)melk
2 teentjes knoflook

Read more: Broccoli taart