Een heerlijke smeuïge lasagne met weinig koolhydraten. Lekker met een rucola- avodaco of witlof salade. Je kunt ook een laagje gegrilde courgette eraan toevoegen.
2-4 personen

Ingrediënten
1 teentje knoflook
2 witte uien
2 aubergines
2 blikken gepelde tomaten
1 tl gedroogde tijm
1 mespunt chilipoeder (of sambal als je dat wel hebt)
1 bosje verse basilicum
150 gr geraspte Parmezaanse kaas
2 bollen buffelmozzarella (3 als je ’t erg lekker vindt)
Zout, peper naar smaak
Olijfolie of kokosolie
Brood (stokbrood, chiabatta, Turks brood, volkorenbrood of roggebrood)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snij de aubergine in plakken. Grill de aubergine aan beide kanten tot hij zacht begint te worden. Dit kan ook in een pan met antiaanbaklaag zonder vet of olie.
Snij de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit olie in een koekenpan, bak de ui glazig, voeg de knoflook toe en bak kort mee. Snij de gepelde tomaten in kleine stukjes en voeg samen met de tijm, chili, zout en peper toe.
Verdeel een laagje saus in de ovenschaal en strooi er wat basilicumlaadjes op. Leg hier een laag aubergine op en mozzarella. Herhaal dit tot de aubergine op is. Eindig met een laag tomatensaus en mozzarella en bestrooi als laatste met Parmezaanse kaas. Bak voor ca 20 minuten in de oven.
Bak ondertussen brood af volgens de aanwijzing op de verpakking. Serveer met verse basilicum.

Dit is wel een gerecht met veel nachtschades. Sommige mensen kunnen daar niet zo goed tegen, dus blijf goed voelen of je dit gerecht kunt hebben. Het wel heel erg lekker!
Dus:

Eet smakelijk!


Gevonden op: https://ztrdg.nl/parmiginana-melanzana