Luchtige makkelijk verteerbare salade met veel groene blaadjes erin. Lekker voor bij een ovengerecht zoals Lasagne met aubergine.
2-4 personen

Ingrediënten
Zakje rucola
Zakje jonge spinazie (veldsla is ook lekker)
1 avocado
½ bosje radijs
1 stronk witlof
½ bakje gemengde kiemen of alfalfa

½ citroen
3 el olijfolie
½ tl mosterd
1 teentje knoflook
Evt pijnboompitten en/of olijven

Bereiding:
Snij of knip de rucola en jonge spinazie klein en in een ruime slakom doen. Avocado door de helft snijden en in blokjes snijden en er uit scheppen. Radijsjes in kleine stukjes snijden. Witlof door de helft snijden en in kleine stukjes snijden. Gemengde kiemen knippen of los snijden. Alles in de slakom doen. In een apart bakje de halve citroen uitknijpen, stevig mengen met olie, mosterd, zout, peper en klein gesneden knoflook. Door de salade mengen. Olijven en/of pijnboompitten erover strooien en opdienen.

Eet smakelijk!