Een heerlijke salade voor op je werk bij de lunch. Vullend en toch licht verteerbaar. Ook als avondeten een heerlijke salade. Met wat warme rijst of quinoa erbij. 
Hoeveelheid voor 3-4 personen:

Ingrediënten:
100 gram berglinzen
2 grote tomaten
1 stengel lente-ui
5 selderij-stengels
½ komkommer
100 gram groene bladgroente als spinazie, boerenkool, klaroen, snijbiet, palmkool
4 eetlepels zonnebloem- en pompoenpitten
3 eetl (veganistische) mayonaise

1 teen knoflook fijngesneden
2 eetlepels gedroogd zeewier strooisel (naar wens)
zout/peper naar smaak

Bereidingswijze:
De berglinzen de avond van tevoren weken in ruim water. De volgende dag het water afgieten en in 20 minuten gaarkoken met nieuw water.
Tomaten in blokjes snijden, lente-ui in snippers snijden, beiden in een slakom doen. De selderij-stengels en de komkommer in kleine stukjes snijden en erbij doen.
Knoflook klein snijden. De groene bladgroenten wassen en snijden. In een koekenpan olijfolie verhitten, knoflook erbij doen en vrij snel ook de gesneden bladgroenten. Kort aanbakken en bij de salade doen.
De berglinzen als ze gaar zijn afgieten en warm bij de gesneden groenten doen.
De pompoenpitten met de zonnebloempitten in een koekenpan met een beetje olie of ghee zachtjes aanbakken. Ze gaan op een gegeven moment springen (net als popcorn) en dan zijn ze klaar. Eventueel een beetje zout erover en ze kunnen door de salade. Het zeewier, zout en peper naar smaak toevoegen.
Op lauw-warme temperatuur eten.
Eet smakelijk!

Tip:
1. Ben je niet veganistisch: kun je gewone mayonaise en/of dikke Turkse yoghurt gebruiken
2. Ben je ook niet vegetarisch: salade verrijken met stukjes gebakken/gekookte kip of garnalen kan ook heerlijk zijn.