Soepen

Pompoensoep

Een heerlijke herfst-soep. Vol en romig en verwarmend. En heel gezond! Als ontbijt, een kop als tussendoortje, als lichte avondmaaltijd. Altijd goed!

Ingrediënten:
1 kleine pompoen
halve knolselderij
1 venkel
3 uien
6 teentjes knoflook
2 winterpenen

Read more: Pompoensoep

Schenkelsoep

Van runderschenkel (runderbot, rundermerg) of kippenbotjes. Elke dag 1 kop drinken is superfood voor je darmen en voor je darmbacteriën. De darmbacteriën worden gevoed met de vezels van de groenten, de schenkel zorgt voor herstel van de darmwand.

Nodig:
1 schenkelbot of afgekloven kippenkarkas (als je zelf bijv kip hebt gegeten)
2,5 liter water
Soepgroenten zoals: knolselderij, ui, knoflook, wortels, venkel, prei, koolraap.
Groente waar je de soep naar wilt maken, in dit geval pompoen.
Extra voedend: 1 velletje Kombu (gedroogd zeewier, te koop bij de Toko of de biologische winkel).
Zout en peper naar smaak

Read more: Schenkelsoep

Aspergesoep

Dit is gemakkelijk om extra te maken als je een keer verse asperges maakt. Het kan ook gewoon de volgende dag. Je gebruikt gewoon het kookvocht voor een heerlijke aspergesoep! En de volgende dag is 'ie zelfs lekkerder!

Voor 4 – 6 porties soep.

Read more: Aspergesoep