Na één keer maken weet ik het direct: Dit heerlijke hapje laat ik me niet meer afnemen! Wat een verrassing! Een heerlijke smaak én heel gemakkelijk te maken.

Ingrediënten:

  • 100 gram kokosolie
  • 90 gram cacao 
  • 1 eetlepel honing

Extra lekker te maken met: nootjes (amandelen, hazelnoten, walnoten) rozijntjes (of allebei), kaneel of kardemom.. Allemaal lekker!
Bereidingswijze:

  • Verwarm een pannetje au-bain marie (water verwarmen in een grote pan en daarin een kleiner pannetje laten drijven waar de ingrediënten in kunnen).
  • Doe alle ingrediënten erin en laat langzaam de olie smelten. Roer de cacao en de honing goed erdoorheen. De honing is een water-oplosbare stof en kokosolie is een vet. Dus die mengen niet zo goed. Maar als je blijft roeren dan ontstaat een emulsie. Die schenk je uit in een schaal waar je bakpapier in hebt gelegd. De schaal zet je in de koelksast om uit te harden. Klaar en smullen maar!
  • Kokosolie is wat zacht bij kamertemperatuur. Deze chocolade is het lekkerst direct uit de koelkast. Je kunt de chocolade wat steviger maken door de helft van de kokosolie te vervangen voor cacaoboter. Die is wat duurder maar wel een stuk steviger.
    Succes en eet smakelijk!