Vegetarische garnalen met wortels

Deze vegetarische garnalen zijn erg goed te gebruiken in gerechten van garnalen. De vegetarische slager maakt ze maar waarschijnlijk ook andere aanbieders.

  

4 personen

Ingrediënten:
800 gr vegetarische garnalen.
3 teentjes knoflook.
1 kleine ui.
2 theelepels geraspte vers gember.
½  theelepel gemalen kurkuma.
3 tl milde kerriepoeder.
8 kardemomzaden.
1 theelepel komijnzaad.
2 eetlepels plantaardige (kokos- of rijst)olie.
3 grote wortelen.

4 groene uien.
400 ml kokosmelk.

Bereiding:
Pel de kleine ui en hak hem grof. Pel de knoflookteentjes en plet ze fijn. Pel de groene uien en snij ze in heel dunne plakjes. Maak de wortelen schoon en rasp ze grof.

Meng de knoflook, ui, gember, kurkuma en zaden met het kerriepoeder en de helft van de olie tot een gladde massa.
Verhit de resterende olie in een grote wok.
Roerbak het knoflookmengsel tot het gaat geuren.
Voeg er de wortelen aan toe, roerbak deze 2 minuten mee.
Haal alles uit de wok met een schuimspaan, hou het warm.
Roerbak de met groene uien gemengde garnalen.

Voeg er nu alle groenten bij de garnalen met de kokosmelk in de wok.
Laat het geheel op een middelmatig vuur opwarmen.