Chocola zelf maken

Deze chocola heb ik gemaakt met kokosbloesemsuiker. Die heeft een meer geleidelijke opname van z’n suiker in het bloed en zorgt dus niet voor een grote glucose piek. De suikerkorrels zitten onopgelost in de chocola en zorgen ervoor dat je pas later in je mond de zoete smaak te proeven krijgt. Dat geeft een hele aparte sensatie. Geniet er zelf een keer van!
Kokosbloesemsuiker is duur en niet op veel plaatsen te koop. Een andere mogelijkheid is oerzoet of oersuiker. Deze heeft wel de werking van een snelle suiker maar is een stuk minder geraffineerd dan rietsuiker. En veel smaakvoller. Te koop in elke natuurvoedingswinkel. Wat ik vaak doe is de helft oerzoet en de helft kokosbloesemsuiker. Maar aan jou om te kijken wat je het lekkerst vindt!

Ingrediënten:
100 gram kokosolie
100 gram cacaoboter
100 gram (rauwe) cacao
90 gram kokosbloesoemsuiker (en/of oerzoet, kan ook)

Bereidingswijze:
Verwarm een pannetje au-bain marie (water verwarmen in een grote pan en daarin een kleiner pannetje laten drijven waar de ingrediënten in kunnen).
Doe alle ingrediënten erin en laat langzaam de olie smelten. Roer de cacao en de suiker er goed doorheen. Niet te warm laten worden. Zelf heb ik er ook wat druppels water bij gedaan om te zorgen dat er iets van de suiker oplost maar dan gaat de chocola in de koelkast ‘zweten’.
De massa schenk je uit in een schaal waar je bakpapier in hebt gelegd. De schaal zet je in de koelksast om uit te harden. Als het hard geworden is kun je er met een scherp mesje blokjes in kerven en met de handen in stukken breken. Klaar en smullen maar!

De kokosolie is wat zacht bij kamertemperatuur. Deze chocolade is het lekkerst direct uit de koelkast. Buiten de koelkast wordt hij bijna te zacht om vast te pakken.

Eet smakelijk!