Gemarineerde quorn met fijn gesneden groenten en champignon roomsaus

Een delicaat recept voor de fijnproever.
Voor 4 personen.

Ingrediënten:
400 gr (zilvervlies)rijst
Kokosolie of olijfolie
200 gr haricot verts
1 venkel
½ grote koolraap of 1 kleinere

Voor de champignon roomsaus:
250 gr crème fraiche
Stuk gember
½ citroen

1 tl dille
1 tl venkelzaadpoeder
1tl kummel
1 tl honing
Peper en zout

Voor de gemarineerde quorn:
2 pakjes quorn of 500 gr tempéh
3 grote uien
1 tl nootmuskaatpoeder
1 tl kruidnagelpoeder of 2 kruidnagelen
1 kopje ketjap manis

Bereidingswijze:
Kook de rijst gaar.
Snijd de groenten a la julienne, in lange hele dunne reepjes, net zo lang en dun als de haricot verts. Doe wat olie in de pan en roerbak de groenten rustig tot ze knapperig-gaar zijn.

Champignon roomsaus
Snijd de champignons in dunne plakjes. Pers een halve citroen uit. Doe wat olie in een pannetje en bak zachtjes de champignons en de kummel daar in. Blus af met citroensap, dus laat ze niet bruin worden. Voeg het venkelzaadpoeder en de dille toe. Voeg de crème fraiche toe en roer de saus zacht en romig. Voeg de gember toe en naar smaak honing, peper en zout toe. Het moet een fris-zure anijzige smaak geven.

Gemarineerde quorn
Snijd de 3 uien in grove stukken en bak ze licht bruin in een laagje olie. Voeg de quorn of tempé toe en bak 3 min mee. Voeg de kruidnagel en nootmuskaat toe, samen met de ketjap. Laat indikken.

Opdienen
Dit gerecht kun je mooi opdienen door de rijst in een klein kommetje te drukken en dat op het bord om te keren. Leg er een schepje quorn naast. Leg er 2 schepjes groenten a la julienne ernaast en drapeer daar de champignon roomsaus over.
Eet smakelijk!