Genezen de huidige medicijnen onze hart- en vaatziekten?

Datum:        donderdag avond 30 november
Tijd:            19 – 21 uur
Plaats:         Centrum Care for Women, Koningin Wilhelminalaan 1 te Amersfoort
Aanmelden:  mail schrijven aan vera@vanrandwijck.com
Kosten:        15,-

Wat veroorzaakt hart- en vaatziekten? Dit is een vraag waar wetenschappers al een aantal decennia mee bezig zijn.
Toen er mensen na de tweede wereldoorlog onverklaarbaar dood neervielen hebben ze gekeken waar ze aan overleden waren. Ze hebben toen het hele vettige cholesterol gevonden in de vaten van deze mensen, die de bloedsomloop volledig blokkeerden. Daarmee is een zoektocht naar het verlagen van dit cholesterol in het bloed gekomen, met een medicijn als statines tot gevolg.

De recentere onderzoeken wijzen echter steeds meer op andere veroorzakers van hart- en vaatziekten. Een verhoogd cholesterol, de jarenlange boosdoener, is niet meer zomaar gerelateerd aan een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.
Dus, hoe zit dat eigenlijk met al die vetten in ons eten en ons bloed? Het zogenaamde ‘lipidenbeeld’ van ons bloed? Hoe komt het dat de vaten, juist op de plekken waar het bloed het hardst stroomt, dicht komen te zitten? En hoe zit dat eigenlijk met cholesterol?

Dit zijn vragen die je je gaat stellen als je te maken krijgt met hart- en vaatziekten of een verhoogd risico daarop. Je hebt bijvoorbeeld een kleine tia gehad en krijgt te horen dat je de rest van je leven de hart-medicatie in moet nemen om het risico op nog een tia zo laag mogelijk te houden.
De meeste mensen doen dat ook. Ze vertrouwen de arts en zijn deskundigheid en jarenlange ervaring. Maar sommige mensen krijgen vervelende tot ernstige bijwerkingen van de medicijnen en vragen zich af of het ook anders kan. Dan is het fijn om te weten dat er verschillende supplementen ingezet kunnen worden, samen met voedingsadvies, die de oorzaak van de hart- en vaatziekten kunnen verzachten en soms zelfs kunnen wegnemen.
Hierover gaat de bijdrage van mij, Vera van Randwijck in de lezing van deze avond.
In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Wageningen, ben in 2011 met mijn voedingsadviespraktijk begonnen, heb in 2014 de opleiding tot orthomoleculair therapeut gedaan en ben sinds 2016 darmtherapeut. Met mijn ervaring en kennis weet ik enthousiast te vertellen en helder uit te leggen hoe het zit.

Er is ook een andere manier om naar het hart te kijken. Naast de voedingsstoffen en medicijnen die al dan niet gunstig zijn voor je hart en vaten, kan je hart ook geraakt worden op een andere manier. Je hart kan op hol slaan, pijn doen of zelfs breken. Wat is het effect van deze sensaties op het functioneren van jouw hart? Wat is de invloed van emoties op het hart? En hoe is het om jouw leven te benaderen vanuit je hart? Om het pad van je hart te volgen?

Reikimaster Toña Wong Chung houdt zich hier al 22 jaar mee bezig als healer en als liefdesdokter. In 2015 publiceerde ze haar eerste boek: ’Hoe word ik de beste minnaar van de wereld?’ Hierin staat het thema liefde en alle emoties die daarbij horen centraal. Zij moedigt je aan om het pad van je hart te volgen op een manier die helder is en vrij van oordeel . Zij weet als geen ander dat wonderen gebeuren in je leven als je je hart openstelt.

Op deze avond zullen bovenstaande vragen beantwoord worden en zal er uitgelegd worden wat de huidige medicatie doet en hoe je aanvullend of op een andere manier je gezondheid dusdanig kunt bevorderen dat je minder kans loopt op ziektes van het hart en de vaten. Neem vooral je eigen vragen en bedenkingen mee, dat verlevendigt de avond en zorgt voor verheldering voor iedereen!