Het bloedgroepdieet

Het bloedgroepdieet is eigenlijk geen dieet maar een eetpatroon, dat aangepast is op je bloedgroep.

Een arts in Amerika, Dr Peter D’Adamo, kwam er achter dat zijn patiënten verschillend reageerden op zowel medicijnen als voeding. Hij kwam er achter dat een groot verschil verklaard kon worden met de verschillende bloedgroepen die er zijn. Hij is gaan onderzoeken wat de relatie is tussen bloedgroep en wat we eten (zijn website). 

Zijn zoon heeft dit verder de wereld in gebracht. Zo kan bloedgroep O de eiwitten uit vlees goed verteren. Dit lijkt erop te wijzen dat deze voorouders voornamelijk leefden van de jacht (jagers en verzamelaars). 

Dit heeft Dr D’Adamo uitvoerig beschreven en ook Anna Kruyswijk bevestigt dat aanpassen van de voedingsgewoonte op het bloedgroep’dieet’ veel mensen enorm heeft geholpen.

Voor mensen met bloedgroep A is het eten van vlees juist weer schadelijk voor hun vertering. Hun vertering weet zich niet zo goed raad met al die dierlijke eiwitten. Er is dus niet 1 dieet dat voor iedereen werkt. Montignac met z’n vlezige menu’s was erg geschikt voor de mensen met bloedgroep O, maar echt niet voor bloedgroep A. Daarentegen is Fit for Life! of het Atkins-dieet (alweer een aantal jaren geleden) erg geschikt voor de bloedgroep A mensen, maar niet voor O. Als je er even over nadenkt is ’t ook logisch. Het kan ook verschil in darmbacterieën verklaren, verschil in reacties op medicijnen, en ga zo maar door. Er is nog zoveel dat we niet weten. Maar dankzij D’Adamo weten we nu dat de bloedgroepen in ieder geval verschillend reageren op voeding.

Je kunt een heel overzichtelijke lijst bij mij bestellen waarop in 1 oogopslag te zien is welke voeding voor jouw bloedgroep geschikt is. Dit is een hele eenvoudige eerste stap naar persoonlijke voeding. Bestel ‘m nu door een mail te sturen met: naam, adres en bloedgroep. Na betaling krijg je de lijst zsm toegestuurd!

Mail: vera@vanrandwijck.com

Kosten van een quick-scan: 12,50 euro